Galerija fotografija

Rapska fjera 2018

Zajednica Nijemaca je kroz suradnju sa studijem povijesnog plesa DIVERTIMENTO i ove godine sudjelovala na Rapskoj fjeri. Nakon prigodnog programa i popratnog druženja 25. srpnja uslijedilo je veličanstveno svečano otvorenje 17. Rabske fjere na prepunom Trgu sv. Kristofora tijekom kojeg smo uživali i u uvijek divnoj izvedbi Divertimenta. Studio je predstavio samostalni plesni program Cinquecento Renaissance Consort – plesna suita “Fioretto” u autorskoj obradi voditeljice studija Vlaste Rittig. Fjera je ove godine trajala 25, 26. i 27. srpnja.

3. GASTRO manifestacija nacionalnih manjina

U subotu, 26. svibnja 2018. održana je u Siraču 3. GASTRO manifestacija nacionalnih manjina na kojoj su prisustvovali predstavnici domaćih manjinskih udruga pa tako i naš predsjednik Zajednice Nijemaca u Hrvatskoj – Zagreb dr. Ivan Rittig (na fotografiji). Njemačka, austrijska i češka manjina zasladile su ovo događanje svojim slatkim zalogajima, a bilo je tu i mađarskog i romskog gulaša pa i talijanskih puževa s palentom te uistinu raznih delicija.

Svečano otvaranje izložbe

Svečano otvaranje dokumentarne izložbe “Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća / Deutsche in Zagreb und Umgebung durch die Jahrhunderte” održalo se u  utorak, 17. travnja 2018. godine u 19 sati u Heimu Zajednice Nijemaca u Hrvatskoj. Autor i organizator izložbe je Goran Beus Richembergh, predstavnik njemačke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji.

Saznajte više o izložbi