Predavanje: Njemački i austrijski kulinarijum u Hrvatskoj

Njemački i austrijski kulinarijum u HrvatskojPozivamo vas na predavanje prof. dr. sc. Nives Rittig Beljak “Njemački i austrijski kulinarijum u Hrvatskoj”. Predavanje  će se održati u prostorijama naše Zajednice Nijemaca, Palmotićeva 20 /I, u utorak 20. studenog 2018. godine s početkom u 19 sati.

Nives Rittig-Beljak

Nakon studija kroatistike i etnologije u Zagrebu i Beču (1973), znanstveni rad prof.  dr. sc. Nives Rittig-Beljak započeo je u Institutu za etnologiju i folkloristiku (Institut za narodnu umjetnost) u Zagrebu.

Ranoj orijentaciji prema studiju interkulturnih sredina u Europi pridonio je studij u Austriji i doktorat o Gradišćanskim Hrvatima. Nives se dvadesetak godina bavi  istraživanjem tradicijske prehrane, o čijoj je teoriji i praksi vodila kolegij na poslijediplomskom studiju etnologije / kulturne antropologije u svom rodnom gradu, Zagrebu. Potakla je i stvaranje istraživačkog tima u Institutu za etnologiju i folkloristiku koji interdisciplinarno istražuje predmet prehrane. Autorica je knjige Švapski kulinarij (2003) u kojoj kroz pet znanstvenih studija govori o dodirima hrvatskih kulinarskih tradicija s europskim, osobito njemačkim i austrijskim. Knjigu možete kupiti i preko naše Zajednice, (izdavaštvo).