Divertimento

DivertimentDivertimento – studio povijesnog plesa, čija je koreografkinja i voditeljica Vlasta Rittig, već dugi niz godina uspješno surađuje sa Zajednicom Nijemaca u Hrvatskoj Zagreb.

Ovaj poznati plesni studio iz Zagreba za potrebe naše Zajednice Nijemaca pleše povijesne njemačke plesove, sudjeluje na našoj izložbi povijesnog i tradicionalnog nakita te na raznim proslavama. U njihovim bogatim kostimima i divnim nastupima možemo uživati kako u našem sjedištu Zajednice Nijemaca, tako i na redovitom kulturnom događanju u organizaciji naše Zajednice, na otoku Rabu, pod nazivom Kulturtreffen.

Divertimento – studio povijesnog plesa

Priča o Divertimentu počinje 1997. godine kada je Vlasta Rittig utemeljila plesnu grupu Agram – Centar za istraživanje povijesnog plesa. Godine 2010. Agram nastavlja djelovanje kao Divertimento – studio povijesnog plesa. Svojstvenim koreografijama ova jedinstvena umjetnička organizacija njeguje društvenu i dvorsku kulturu od 12. do 19. stoljeća te ima mnogobrojne nastupe po cijeloj Hrvatskoj i izvan nje.

Vlasta Rittig, koreografkinja i voditeljica Divertimenta

Vlasta Rittig

Vlasta Rittig, rođena 1947. godine u Zagrebu, plesno obrazovanje stjecala je u Srednjoj baletnoj školi u Zagrebu, a profesionalno plesno iskustvo kao plesač klasičnog baleta angažmanom u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Zagrebu. Sudjelovala je u cjelokupnom klasičnom, suvremenom i nacionalnom repertoaru matične kuće, a nakon umirovljenja (1997. godine) nastavlja plesnim, pedagoškim i koreografskim djelovanjem za što dobiva redovita priznanja i nagrade.

Više o Divertimentu i voditeljici Vlasti Rittig, možete doznati na njihovim službenim web stranicama kao i Facebook stranici. 

Kontakt: