Zbor: Deutscher Sängerchor Zagreb

Deutscher Sängerchor Zagreb - njemački pjevački zbor

Deutscher Sängerchor Zagreb – Njemački pjevački zbor ponosan je na svoje postojanje od 1996. godine, brojne nastupe i nagrade te svoju voditeljicu Melindu Emih Ovčarić.

U Zajednici Nijemaca u Hrvatskoj, u Zagrebu, njemački pjevački zbor je osnovan u listopadu 1996. godine pod ravnanjem prof. Miloša Laloševića i pod nazivom Drei Rosen aus Vukovar, a u čast mnogih članova koji su bili prognanici iz Vukovara.  U listopadu 2003. godine, povratkom Vukovaraca, na skupštini Zajednice Nijemaca odlučeno je da novi naziv zbora bude Deutscher Sängerchor Zagreb. Zbor broji 30 aktivnih članova i djeluje neprekidno od svog osnivanja. Dirigentica zbora od 1999. godine je Melinda Emih Ovčarić, akademski muzičar. Prof. Marina Šoštar je predsjednica Zbora, moderator na priredbama te osoba za odnose s javnošću vezano za aktivnosti zbora.

Aktualnosti vezene za zbor pratite u rubrici Događanja ili na našem Facebooku. 

Koncert u Katedrali 9. siječnja 2018. godine

Koncert u Zagrebačkoj katedrali 9. siječnja 2018. godine

Zbor Deutscher Sängerchor Zagreb vrlo je aktivan

Svake godine zbor Deutscher Sängerchor Zagreb održi desetak samostalnih koncerata u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Rabu i Grazu. Na repertoaru ima 150 skladbi hrvatskih i njemačkih autora. Zbor sudjeluje na smotrama amaterskih i manjinskih zborova te na raznima manifestacijama te je dobitnik mnogih diploma i pohvala. Zbor je 21. studenog 2017. godine obilježio svoju dvadeset godišnjicu postojanja povodom koje smo izdali monografiju čiji je autor Radoslav Karleuša, mag. ovl. dipl. ing.građ. i dugogodišnji član našeg zbora.

 

Melinda Emih Ovčarić, dirigentica zbora

Melinda Emih Ovčarić, dirigentica Njemačkog pjevačkog zbora od 1999. godine, diplomirala je na glazbenoj akademiji u Zagrebu i usavršavala se na međunarodnoj ljetnoj akademiji Mozarteum u Salzburgu. Djelovala je kao solistica u zagrebačkom kazalištu Komedija i operi HNK Osijek. Radila je također kao pedagog u glazbenoj školi Fran Lhotka u Sisku i Blagoje Bersa u Zagrebu, a bila je članica zbora HRT-a. Do odlaska u mirovinu  vodila je djevojački zbor Aranyhid i Csalogany u mađarskoj zajednici.

 

Kontakti:

SOBAVIJEST: pozivamo sve vas koji volite pjevati, družiti se, putovati da nam se u jesen pridružite. Bit će na našem webu obavijest  kad ćemo imati dane otvorenih vrata za vrijeme kojih ćete nas moći i upoznati. Nova voditeljica zbora je prof. Suzana Ovčarić Raić. Znanje njemačkog jezika nije nužno za sudjelovanje u našem zboru.