Osvrt na: Unser Abend des Liedes

Unser Abend des Liedes – Naša večer popijevke održana je u četvrtak 6. prosinca 2018. godine u  prostorijama Zajednice Nijemaca u Palmotićevoj 20/1, Zagreb. Pogledajte fotografije s događanja i osvrt učenika 3. razreda zagrebačke V. gimnazije koji nas je oduševio svojom analitičnošću i simpatičnošću – hvala mu na tome.

Sve pohvale organizatorima, publici i izvođačima!

Izdvajamo iz Josipovog osvrta: “Akustika dvorane je bila odlična te se čuo svaki ton klavira koji je pratio pjevače. Prvenstveno bih progovorio o pratnji klavira u svim djelima. Bez greške su svirali mnoga djela usprkos malim razmacima između njih te odlično pratili i tempo i dinamiku pjevača. Čista petica za pratnju.

Od točke zbora pa do kraja uslijedile su pjesme Lied – njemačke narodne pjesme. Bile su dvije točke dueta, ostalo su bili solo nastupi pjevača i pjevačica različitih vrsta glasa uz pratnju klavira. Svi pjevači i pjevačice su bez greške izveli svoje nastupe te me posebno iznenadilo to što su s tolikom lakoćom izgovarali njemačke riječi dok su pjevali. To je zahtjevalo veliki trud i veliko vježbanje te veliki respekt za njih. Posebno bih pohvalio pjevačicu koja je izvodila svoja djela daleko najviše puta na trudu i talentu kojeg ima. Pjevači su me iznenadili velikom prodornosti njihova glasa te čvrstinom tonova koje su zadržavali bez problema. Također su se svi izvođači uživili u svoje uloge te se tu u još jednoj mjeri osjetio njihov trud. U glavnom bih pohvalio sve pjevače i pjevačice jer su stvarno bez greške izvodili svoje dionice. Na kraju su zasluženo dobili pljesak cijele publike te zasluženo otišli na večeru nakon naklona na pozornici. Koncert je vremenski bio dobro raspoređen te mi se jako svidio. Sve pohvale organizatorima, publici i izvođačima.”

Josip Škerlj, 3. r.  V. gimnazije, Zagreb

Zahvaljujemo na pokroviteljstvu ovog događaja:

.